Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michigan Devlet Üniversitesi, 300’den fazla kadını istismar eden jimnastik takımı doktoru için 500 milyon dolar ödeyecek

Michigan Devlet Üniversitesi, spor tarihinin en trajik cinsel istismar olaylarından birine sahne oldu. Üniversite, bünyesinde görev yapan Larry Nassar isimli spor doktorunun saldırısına uğrayan 300’den fazla kadın için 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Üniversite uzun süredir bu yöndeki iddiaları görmezden gelmekle suçlanıyordu.

1024x1024

Michigan Devlet Üniversitesi, çarşamba günü Larry Nassar’ın istismarda bulunduğunu kabul ederek bir açıklama yayımladı. Üniversite Yönetim Kurulu Başkanı Brian Breslin imzalı açıklamada, ‘’Yaşananlara maruz kalan kişiler ve ailelerinden özür diliyoruz. Başından geçenleri anlatma cesaretinde bulundukları için onları tebrik ediyoruz. Cinsel istismar farkındalığını artırma ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan değişimin farkındayız” denildi.

Üniversite sözcüsü Emily Guerrant, cinsel istismar kurbanlarına ödenecek paranın nasıl karşılanacağının henüz belli olmadığını ancak bir çözüm bulacaklarını söyledi. Mağdurların alacakları tazminat belli olmasa da, kurbanlar eşit tazminat alamayacak.

Screen Shot 2018-05-17 at 4.03.41 PM

332 mağdura toplam 425 milyon dolar ödenmesi planlanıyor. Kalan 75 milyon doların da gelecekte yaşanabilecek benzer olaylar için ayrılması düşünülüyor.

54 yaşındaki jimnastik takımı eski doktoru Nassar, tedavi olmaya gelen kadınları taciz etmekten ve çocuk pornografisi bulundurmaktan suçlanıyor. Nassar üç ayrı suçtan dolayı ömrünün sonuna kadar cezaevinde kalacak.

Derleyen: Selin Gündoğar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.