Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uber’in Avrupalı rakibi Taxify, Daimler’ın desteğiyle değerini 1 milyar dolara yükseltti

Akıllı telefon kullanıcılarına mobil uygulama üzerinden taksi hizmeti veren ve Türkiye’de büyük tartışma yaratan Uber uygulamasının Avrupa’daki en büyük rakibi Taxify büyüyor. Estonya’da kurulan start up, Alman şirketi Daimler’dan 175 milyon dolar yardım aldı ve değerini 1 milyar dolara taşıdı. Taxify’ın yönetim kurulunda bundan sonra Daimler’ı temsil edecek bir üye bulunacak. Avrupa ve Afrika’da hizmet veren Taxify, gelen maddi kaynağı teknoloji gelişimine ve genişlemeye yatıracağını açıkladı.
Otomotiv devi Mercedes’i de bünyesinde barındıran Daimler, aynı yöne giden yolcuları aynı otombilde buluşturan car2Go uygulamasına, park etme ve navigasyon uygulamalarına yatırım yapmıştı.
Markus-Villig
Dünyanın en genç milyarderlerinden
Taxify kurucularından biri olan ve şu an CEO’luk görevini yürüten Markus Villig gelişmeyi, ”Ulaşımın geleceğini oluşturmayı hedefliyoruz. Daimler gibi yatırımcılardan destek almak muhteşem. Bu sadece başlangıç, çünkü giderek otomobil sahipliği düşecek ve ulaşım Taxify tipi araçlarla sağlanacak” sözleriyle değerlendirdi.
Teknoloji Skype’ın kurulduğu Estonya’da, 2013 yılında 19 yaşındayken daha önce Skype’da çalışan ağabeyinden yardım alarak kuran Markus Villig şimdi 24 yaşında ve milyar dolarlık bir şirketin başında bulunan en genç isimlerden biri. Villig’in Taxify’ı -şimdilik- 500 binden fazla şoförle yaklaşık 10 milyon kullanıcıya hizmet sunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.