Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Juliette Binoche, Alain Delon, Charles Aznavour: Fransa’da 200 tanınmış isim, “gezegenin kıyameti”ne karşı sesini yükseltti

Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot’nun geçtiğimiz Salı günü, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un küresel ısınmayla mücadele konusunda kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyerek canlı yayında istifa etmesinin ardından bir grup tanınmış isim bir bildiri yayınladı. Bildirinin imzacıları arasında Juliette Bincohe, Jude Law, Alain Delon ve Charles Aznavour’un da dahil 200 önemli isim var.

“İnsanlık tarihinin en çetin sınavı karşısında, siyasal irade, vakit kaybetmeden ve kararlılıkla harekete geçmelidir” sözleriyle başlayan bildiride iklim değişiklikleri dolayısıyla bir “yeryüzü kıyametinin yaşanmakta olduğu” ifadeleri yer aldı.

Bildiride öne çıkan diğer satırlar ise şu şekilde: “Bu şekilde devam ederse birkaç on yıl içinde hiçbir şey kalmayacak. (…) Bu (iklim değişikliği) bir ölüm kalım meselesidir ve hiçbir şekilde ikincilleştirilemez. Diğer tüm mücadeleler meşru olmakla beraber, eğer bu mücadele kaybedilecek olursa, diğerlerini sürdürmenin olanağı da ortadan kalkacaktır.”

Öte yandan Hulot’nun istifasının ardından 27 yaşındaki Maxime Lelong adlı gencin yapmış olduğu yürüyüş çağrısı, internette geniş yankı buldu. Şimdiye kadar hiçbir eyleme katılmadığını söyleyen Lelong, Hulot’nun istifası sırasında söylediklerinin kendisini bu teşvik ettiğini belirtti: “Bu sözü üzerine internette arama yaptım, baktım ki iklim değişikliğine karşı herhangi bir eylem yok, o zaman kendim başlatmaya karar verdim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.