Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Numan Kurtulmuş’a meydan okudu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığından istifasının istendiği ve  görevden alındığı iddia edildi. Dün Twitter hesabından AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u hedef alan tweetler atan Yılmaz’ın bugün açıklama yapması bekleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz dün kendi Twitter hesabından AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a yönelik tweetler attı. “Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi… ‘Aramızda gizli ve sinsi AKP’liler olabilir’ demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı.” diye yazan Yılmaz 1 saat sonra tweetlerini sildi.

Yılmaz’ın Numan Kurtulmuş hakkında attığı ve sonra sildiği tweetler:

 

İlk kavga değil

Kurtulmuş hakkında attığı tweetler sonrası AKP Genel Merkezi’ne geldiği iddia edilen Yılmaz’ın korumalarıyla Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik’in korumaları arasında protokol kavgası yaşanmıştı. Bu kavga esnasında Numan Kurtulmuş da protokolden uzaklaştırılmış, İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Geçen yıl 23 Temmuz’da Ordu’da yapılan yayla şenlikleri sırasında yaşanan kavgada Emniyet Amiri Kenan Dağdeviren ile Belediye Başkanı Yılmaz’ın Özel Kalem Müdürü Muhammet Bayram Kırış’in yumruklaştığı görüntülenmişti. Yılmaz kavga sonrası Ankara’ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Ordutakip internet sitesi tarafından, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yerine Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın getirileceği iddia edildi.

Görevden alındığı iddia edilen Enver Yılmaz kimdir?

AKP Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 20 Mart 1970 yılında Ordu’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 1992 yılında tamamladı. Bir süre hâkimlik yapan Yılmaz, 1996’da hâkimlik görevinden ayrılarak Ordu ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, Fazilet Partisi İl Başkanlığı ve AKP Kurucu İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ordu’da birçok sivil toplum kuruluşunda ve vakıflarda görev aldı. Kasım 2002 ve Temmuz 2007’de yapılan genel seçimlerde AKP’den Ordu Milletvekili, 2011 ‘de yapılan genel seçimlerde ise AKP İstanbul Milletvekili seçildi.

TBMM’de divan üyeliği görevinde bulunan Enver Yılmaz, AKP Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekilliği ve AKPTeşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Adalet, Anayasa, Dilekçe ve Darbeleri Araştırma Komisyonları üyeliğinde bulundu ve 1960- 1971 Darbeleri Alt Komisyonu ve birçok alt komisyonda başkanlık görevini yürüttü. 2014 yılında yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir, Niğde belediyelerinde de başkanların istifası istenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.