Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li şef Crenn, Michelin’den üç yıldız alan ilk kadın aşçı oldu

ABD’li Fransız şef Dominique Crenn, Michelin’den üç yıldız alan ilk kadın aşçı oldu. 2011 yılında San Francisco’da açtığı Atelier Crenn isimli restoranı dün Michelin’in üç yıldızına layık görülen Crenn, telefonla kendisine ulaşan AFP’ye şöyle konuştu: “Bu her şeyden önce ekibim için büyük bir lütuf ve tüm yıl yapmış olduğumuz işlerin muazzam bir karşılığı.” Crenn ödülü, ekibiyle birlikte “güller ve şampanyayla” kutlayacağını da söyledi: “Bana çok uzun zamandır eşlik eden bu muhteşem ekibin, bu büyük anın tadını çıkarmasını istiyorum. Belki yaratıcısı benim ama her akşam çalışanlar onlar.”
Michelin’den yapılan açıklamada “Bu yıl Atelier Crenn’i çok yakından izledik ve her ziyaretimizden birinci sınıf bir deneyimle ayrıldık. Menü zarafet, yetenek, beceri ve lezzetin muhteşem bir örneğini sunuyor” denildi.
“Hiç kimsenin yolunuza çıkmasına izin vermeyin”
Crenn, üçüncü yıldızı almış olmasının, kendini bu işe adamış genç kadınlara ilham kaynağı olmasını umuyor: “Bugün şöyle diyorum onlara: Ne isterseniz olabilirsiniz, cinsiyetinizden bağımsız olarak. (…) Hiç kimsenin yolunuza çıkmasına izin vermeyin.”
Fransa doğumlu Crenn, aşçılığa olan ilgisinin kendisine ailesinden miras kaldığını söylüyor. Öğrenimine 1988 yılında San Francsico’da başlayan, 1997’de Cakarta’da Intercontinental Oteli’nin mutfağında çalışan Crenn, sonraki yıllarda Kaliforniya’ya yerleşerek burada Los Angeles yakınlarındaki Manhattan Beach’te çalıştı. 2011 yılında Atelier Crenn’i açmasıyla birlikte ilk yıldızı hemen kazanan Crenn, ikinci yıldızı da çok geçmeden aldı, 2016 yılında da dünyanın en iyi şefi seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.