Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taksim Dayanışması: “Gezi, ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve en onurlu sayfasıdır”

Taksim Dayanışması, Gezi soruşturması kapsamında Haziran 2013’teki eylemlere katılanların ifadeye çağrılmasına ilişkin TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı’nın okuduğu açıklamada, “Gezi, ülkemizin toplumsal tarihinin en parlak ve en onurlu sayfasıdır” denildi.

Taksim Dayanışması ve bileşenleri, Karaköy’de Gezi soruşturmasına karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Taksim Dayanışması adına yapılan açıklamayı, geçen hafta soruşturma kapsamında ifade veren Mücella Yapıcı okudu. Yapıcı, 2013’ün Haziran ayında ülkenin her yerinde yapılan eylemleri örnek göstererek, “Gezi’yi karalamaya, gerçekliği çarpıtmaya kimsenin gücü yetmez. Gezi’nin şefi yoktur, finansörü yoktur. Gezi Parkı direnişinin içinde olmaktan gurur duyuyoruz, bu onurun kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Attığımız sloganlara, duvarlara yazdığımız yazılara sahip çıkacağız” dedi.

Haklı talepler karşısında Gezi’den terör örgütü çıkarılamayacağını belirten Yapıcı, sonuna kadar taleplerinin ve Gezi’nin arkasında olduklarını belirtti. Yapıcı’nın ardından kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik “Hükümet ve tek adam rejimi bir suç üretmeye çalışıyor, aradan 5 yıl geçtikten sonra. Buradan hiçbir şey çıkmayacağını açıkça birkez daha ifade ediyoruz” derken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Gezi’ye sahip çıkacağız ve umut ettiğimiz ülkeyi hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Gezi direnişi başından sonuna kadar ne bir kişinin başlattığı, ne birinin finanse ettiği bir organizasyon değildir. Gezi bu halkın itiraz edişidir. Bizler bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak Gezi’nin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman da “Son derece meşru, son derece masum hak arama talebi olarak gördüğümüz Gezi sırasında Türkiye’nin her yerinde hekim arkadaşlarımız halkın yanındaydı. İstanbul’da, Ankara’da, Hatay’da hekimler yargılandılar ve beraat ettiler. O zaman olduğu gibi bugün de hekimler, her zaman dostlarının, halkın yanında olmaya devam edecekler” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da birer konuşma yaparak, Gezi’nin arkasında olduklarını dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.