Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Ali Alabora hakkında yakalama kararı çıkartıldı

Mehmet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme’ suçlamasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için, Mehmet Ali Alabora’nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp İvan Maroviç ile İstanbul ve Mısır’da, Gezi eylemleri öncesi yaptığı iddia edilen görüşmeler delil olarak gösterildi. Yine Gezi’nin finansörü ve örgütleyicisi olmakla suçlanan Osman Kavala da dosyada yer aldı.

Tiyatro oyunu delil

Mehmet Ali Alabora’nın 30 Temmuz 2012’de “Mi Minör” adlı tiyatro oyunu da dosyada geçerken, “Bu oyunda özetle ‘Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın’ teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır” denildi. Kararda, Gezi Parkı ayaklanmasının 2011’den beri planlandığına dikkat çekildi ve delil olarak Alabora’nın 2011’de çektiği videolarda “Ayaklan İstanbul” ibarelerinin bulunması gösterildi.

Mahkemenin verdiği “tutuklamaya yönelik yakalama” kararında şu ifadeler yer aldı: “Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp, kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.