Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıbrıs’ta yeni tur müzakere için zemin arayışları: Sertaç Sonan ile söyleşi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ekim ayı ortasında BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Kıbrıs raporunda, kapsamlı çözüm için hâlâ umut olduğunu söylemiş, bu umutları canlandırsın diye de özel danışmanı Jane Holl Lute’u taraflarla görüşmek üzere görevlendirmişti. Lute, Kıbrıs’a 10 gün sonra gidiyor. Öncesinde Ankara ve Atina ile de görüşecek. Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kasım ayı sonunda Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Politis gazetesine vermiş olduğu mülakatta sarf ettiği sözler, Kıbrıs’ta epey tartışma yaratmış durumda. Hem bu tartışmayı hem de çözüm için zemin var mı, çözüm derken nasıl bir formülden bahsediliyor, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sertaç Sonan ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.