Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven için, açlık grevinin 79. gününde tahliye kararı

24 Haziran 2018’de HDP’den Hakkâri milletvekili seçilen fakat tutukluluğu devam eden Leyla Güven, bu sabah açlık grevinin 79. gününde tahliye edildi. 

Leyla Güven neden tutuklandı?

Leyla Güven, Zeytin Dalı Harekâtı hakkındaki açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Hakkında hazırlanan iddianamede Güven için, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etme” suçlamalarıyla 31,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Neden açlık grevine başladı?

Leyla Güven tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyurdu.
Güven, ailesi ve avukatları ile görüşmesine izin verilmeyen PKK lideri Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini belirterek, “Tecride karşı sessiz kalarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz. Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.