Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cemal Kaşıkçı cinayetini soruşturan BM raportörü, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na alınmadı

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini soruşturmak üzere İstanbul’a gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard’ın , Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girişine izin verilmedi.

Beraberindekilerle birlikte bir süre başkonsolosluk önünde inceleme yapan Callamard, basın mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra ayrıldı. Gün içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüşmesi beklenen Callamard, 2 Şubat’a kadar Türkiye’de olacak.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “BM raportörünün Suudi konsolosluğuna alınmaması skandal, uluslararası soruşturma açılmalı” açıklamasında bulundu. 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmanın Callamard’ın yetkisi altında yürütüleceğini, raportörün talebi üzerine “Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili koşulların” insan hakları açısından gözden geçirileceğini ve değerlendirileceğini açıklamıştı.

Callamard, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyi’nin haziran ayındaki oturumunda rapor olarak sunacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.