Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Acerakis: “Müzik yapımcılarının artık albümlerini geniş kitlelere ulaştırabilmek için Kral TV ve benzerlerine ihtiyacı kalmadı”

Türkiye’nin ilk müzik kanalı Kral TV, 1 Şubat itibariyle televizyondaki yayın hayatına son verip, dijital platformdan yayına devam edecek. 

1994 yılında Türkiye’de kurulan ilk müzik kanalı olan, Doğuş Grubu’na ait Kral TV, işten çıkarılmalar ve küçülme sebebiyle televizyon yayınına son verme kararı aldı. 23 yıllık yayın hayatında birçok sanatçıyı dinleyiciyle tanıştıran Kral TV hakkındaki bu kararı gazeteci ve müzik yazarı Acerakis ile konuştuk:

“Müzik yapımcılarının artık Kral TV ve benzeri kanallara muhtaciyeti kalmadı; sanatçı ve gruplar albümlerini geniş kitlelere ulaştırabilmek için bu kanallara çuval dolusu para yığmak ve onların prensipleri doğrultusunda iş yapmak zorunda değiller. Bu kararın geciktiğini bile söyleyebiliriz. Çarkın artık böyle dönmediğini anladılar. Diğer müzik kanalları için de bu böyle, yıllarca okuyucuyla buluşmuş yüksek tirajlı gazeteler bile artık internetten okunuyor, televizyon kanallarında da bu böyle olacak.”

Söyleşinin devamını buradan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.