Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı genişledi: 44 ilde AKP, 7 ilde MHP aday gösterdi

31 Mart Yerel Seçimlerindeki aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmesinin ardından Cumhur İttifakı’nın ittifak yaptığı illerin sayısının genişleyip 51’e yükseldiği ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı daha önce 30 büyükşehir ve Osmaniye’de ittifak kararı almıştı. YSK’ya teslim edilen listelere göre Cumhur İttifakı, 20 ilde daha ittifak yapacak. 51 ilin yedisinde MHP, 44’ünde ise AKP aday gösterecek. MHP’nin aday göstereceği iller Kars, Kırklareli, Iğdır, Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye oldu. AKP’nin aday göstereceği iller ise Adana, Mersin ve Manisa’nın dışındaki 27 büyükşehirin yanı sıra Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Siirt, Muş, Hakkari, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Ağrı, Yalova, Şırnak ve Rize.

Muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti ise 23’ü büyükşehir ve 27’si il olmak üzere 50 ilde ittifak yapma kararı almıştı.

İki parti arasındaki il paylaşımı şu şekildeydi:

CHP’ye bırakılan büyükşehirler:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Tekirdağ. 

İYİ Parti’ye bırakılan büyükşehirler:

Balıkesir, Kocaeli, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon. 

CHP’ye bırakılan iller:

Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak.

İYİ Parti’ye bırakılan iller:

Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.