Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı iddianamesi tamamlandı: Savcı 16 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istiyor

Kamuoyunda “Gezi Parkı davası” olarak bilinen davanın iddianamesi hazırlandı. Savcılık 657 sayfalık iddianame ile Osman Kavala, Ali Hakan Altınay, Ayşe Mücella Yapıcı, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Çiğdem Mater Utku, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi, Memet Ali Alabora, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekci’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Savcı, sanıkların “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ettiklerini, Gezi Parkı olarak anılan kalkışmayı 2011 yılından itibaren yönlendirme ve başlatmaya çalıştıklarını” iddia ediyor.

İddianamede adı geçen sanıklardan Osman Kavala 18 Ekim 2017’de gözaltına alınmış, 1 Kasım 2017’de de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yine sanıklardan Yiğit Aksakoğlu da Osman Kavala’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür A.Ş.’ye yapılan operasyonun ardından 18 Kasım 2018’de tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.