Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michelin yıldızlı restoranda skandal: 130 euroluk yemeği yiyen müşteri öldü

İspanya’nın Valencia kentindeki Michelin yıldızlı RiFF Restaurant’ta 130 euroluk mantarlı bir menü yiyen bir müşteri zehirlenerek hayatını kaybetti.

46 yaşındaki María Jesús Fernández Calvo adlı kadın, eşi ve 12 yaşındaki oğluyla beraber gittiği restoranda yemek yedikten kısa bir süre sonra kusma ve ishal belirtileri gösterdi. Zehirlenmesinin ardından kalp krizi geçiren kadın, hayatını kaybetti.

Olayın ardından restoran kapatılırken, detaylarla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten yetkililer, 13-16 Şubat tarihleri arasında restoranda yemek yiyen 75 kişiyi tespit ederek görüştü. Görüşmeler sonucunda 28 müşterinin aynı belirtilerden şikayetçi olduğu öğrenildi.

RiFF Restaurant olayla ilgili özür dilerken, işletme sahibi Bernd Knöller “Bu duruma yol açan sebep her ne olursa olsun olayla ilgili derin pişmanlığımı ifade etmek istiyorum. Umarım gerçekler kısa zamanda ortaya çıkar. Olayın kaynağı ortaya çıkana kadar restoranın kapalı kalması kararını aldım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.