Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da yine muhalefete yüklendi: “Dördü bir araya gelmişler, ittifak kurmuşlar”

Seçim gezilerine Erzurum’da devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenmeyi sürdürdü. Erzurum halkını selamladıktan sonra HDP’li milletvekillerinin açıklamalarından oluşan videoyu izleten Erdoğan ardından şöyle konuştu:

“Kimler kol kola? CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi. Dördü bir araya gelmişler. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Şimdi söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Değerli kardeşlerim, ya huyundan ya suyundan ya dilinden bir yerden kapacak. CHP ile kol kola olan ne olacak, onlar gibi olacak. Aynı şekilde İYİ Parti, aynı şekilde HDP’yle. Bunlar bir ittifak kurmuşlar. Bizim de ittifakımız var Cumhur İttifakı. Nerede başladı? 15 Temmuz’da başladı, Yenikapı ruhuyla devam etti.”

Erdoğan HDP’li milletvekilleriyle ilgili olarak “Bu can bu tende oldukça, sizler de kardeşinize bu görevi verdikçe bilesiniz, bu ülkede heykeli bırak kendilerini kurtarsınlar” dedi. 

Erzurum Kongresi’nin 100. yıl dönümünü hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Vatan bir bütündür bölünemez. Bölücü örgüttün himayesinde olanlar ne diyor? Kürdistan, Kuzey Irak’ta çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Böyle bir bölünmeye asla müsaade etmeyiz.”

28 Şubat’ın da yıl dönümü olduğunu belirten Erdoğan, “Bacılarımın üniversiteye alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri kimlerle çektik? CHP ile. CHP zihniyetidir bu. Ülke tarihindeki her darbe, cunta girişiminin kendisi beka sorunu. O dönemlerde bu sorun yeterince dikkate alınsa, gerçekler aydınlatılsa bu sorunları yaşamayacaktık. Biz Türkiye’nin içinden geçtiği dönemin hassasiyetini milletimizle paylaşıyoruz” diye konuştu.

Daha sonra sözü CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na getiren Erdoğan şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi saat 01.15’te havalimanına uçakla indim, yanımda eşim, torunum vardı. On binler alandaydı. Bir telefon mesajıyla, benim milletim sokaklara döküldü. Bay Kemal tüm bu tabloyu Bakırköy Belediyesi’nde kahve içerek izliyordu. Bay Kemal sen darbecisin, darbecilerle berabersin, geçmişinizde de bunlar var. Menderes’in ipini çekenlerin zihniyeti neyse senin zihniyetin de odur. Şimdi de sen bölücü terör örgütüyle berabersin. Bölücü örgüt Kürdistan’da CHP ile beraber olacağız diyor. Bay Kemal dokuz kez seçime girdin kaybettin, koltuktan kalkamıyorsun.”

Erzurum’a 24 katrilyon liralık yatırım yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte millet bahçeleri ve millet kıraathanelerinin açılacağını da söyledi.   

Ardından Erdoğan, vatandaşlara Rize çayı dağıtarak konuşmasını bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.