Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Guantanamo’nun en genç tutsağının yaşadıkları çizgi roman oldu

Muhammed el Garani isimli Çad asıllı genç, 14 yaşında girdiği Guantanamo’da 7 yıl tutuldu. Guantanamo’nun en genç tutsağı olarak bilinen Garani’nin yaşadıkları şimdi çizgi roman oldu.

Gazeteci Jérôme Tubiana tarafından yazılan Guantánamo Kid: The True Story of Mohammed El-Gharani adlı çizgi roman, SelfMadeHero adlı yayınevinden çıktı. Uluslararası Af Örgütü’nün desteğiyle yayımlanan romanın çizimleri ise sanatçı Alexandre Franc’a ait.

Muhammed el Garani, henüz 12 yaşındayken, Karaçi’de bulunan bir yerel camiye yapılan baskında gözaltına alınmış ve Pakistan güçleri tarafından El Kaide üyesi olduğu gerekçesiyle ABD hükümetine verilmişti. Böylelikle Guantanamo’ya gönderilen Garani, burada 7 yıl geçirmiş, 2009’da “düşman savaşçı” olduğu kanıtlanamadığı için serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Jérôme Tubiana, Garani ile 2011 yılında tanıştıktan sonra iki hafta boyunca her öğlen bir araya gelmiş ve bu buluşmalarından yola çıkarak, London Review of Books için bir günlük yayınlamıştı

Jérôme Tubiana’nın konuk olarak, Guantánamo Kid: The True Story of Mohammed El-Gharani adlı yeni romanını anlattığı The Monocle Weekly‘nin podcast yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.