Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz şarkıcı Joss Stone, Kuzey Suriye’de konser verdi

İngiliz şarkıcı Joss Stone, Instagram hesabında, Kuzey Suriye’nin Dêrik kentinde bir konser verdiğini duyurdu. Küçük bir salonda gerçekleşen konserde Stone’u yaklaşık 70 kişi dinledi.

Stone, sınırı geçerken herhangi bir sorunla karşılaşmadığını belirtirken, hangi ülke üzerinden sınırı geçtiğine açıklık getirmedi. Çıplak ayakla dolaşan şarkıcı, dünya turnesi kapsamında tüm ülkeleri ziyaret etmek istediğini belirtti.

Şarkıcı yayınladığı videoda, “Hava soğuk ve nemliydi, ama beni bu kadar sıcak karşılayan insanlarla buluşmak çok hoş. Suriye gözardı edilmeyi hak etmiyor, Kürdistan gözardı edilmeyi hak etmiyor” dedi.

Joss Stone, Kuzey Suriye’nin Dêrik şehrinde verdiği konserde.

IŞİD üyelerinin teslim olduğunu da duyduğunu ifade eden İngiliz şarkıcı, “Ama bu, Suriye ya da Kürt halkı için her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Burada son derece karmaşık bir hikaye var. Söz söyleyecek bir pozisyonda değilim, ancak burada geçirdiğim kısa sürede çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Umarım barış yakında herkes için gelir” diye konuştu.

Mail on Sunday gazetesi, şarkıcıya İngiliz savaş fotoğrafçısı Paul Conroy’un eşlik ettiğini yazdı. Conroy, Sunday Times foto muhabiri Marie Colvin 2012 yılında Suriye’nin Humus kentinde öldürüldüğünde de ona eşlik ediyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.