Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evinde aslan besleyen adam ölümcül şekilde yaralandı

Çek Cumhuriyeti’nde bir kişi, evinde yasa dışı olarak beslediği aslanlar tarafından uğradığı saldırıda ağır yaralandı.

Michal Prasek isimli Çek vatandaşı, evinin arka bahçesinde 9 yaşında bir erkek ve bir dişi aslan besliyordu. Babası, Prasek’i aslanın tutulduğu yerde, içeriden kilitlenmiş şekilde buldu.

Farklı kafeslerde yaşayan aslanlar, olay yerine çağrılan polis tarafından vurularak öldürüldü. Polis, aslanların öldürülmesinin “Prasek’in kurtarılması için kesinlikle gerekli olduğu” açıklamasını yaptı.

33 yaşındaki Michal Prasek, iki aslanı 2016 yılında satın aldı ve ev yapımı parmaklıkların arkasında tutarak beslemeye başladı. Yasaya aykırı şekilde hayvan beslediği için ceza alan Prasek, kafes inşa etmek için imar izni alamamıştı.

Çek Cumhuriyeti’nde alternatif imkanların olmaması ve hayvanlara eziyet edildiğine ilişkin bir kanıt bulunamaması yüzünden aslanlar Prasek’ten zorla alınamamıştı.

Prasek ve aslanları geçen yaz, Prasek dişi aslanı bir tasmayla yürüyüşe çıkardığında bisikletli biriyle aslanın çarpışması üzerine manşetlere çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.