Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baklavacı Hacı Sayid ile kahveci Gloria Jean’s konkordato ilan etti – İflas eden Pamukkale Turizm’in alacaklıları ise “faaliyete devam etsin” dedi

Hacı Sayid Baklavaları’nın üreticisi Hacı Sayid Gıda Pazarlama A.Ş., 70 şubeli Gloria Jean’s Coffees’in bağlı olduğu Grup DNC Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve Rumeli Tatlıcılık Süt Ürünleri ile bu şirketlerin sahipleri Burhan Dinçerler, Mehmet Dinçerler ve Muhammet Dinçerler adına Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde 1 Mart’ta açılan konkordato davasında, şirketlerin mali darboğaza girdiği belirtilerek, yeniden etkin biçimde faaliyet sürdürebilmek için konkordato talep edilmişti.

Mahkeme, söz konusu şirket ve kişiler için üç aylık mühlet vererek firmalara bilirkişi atadı. Mahkemenin tedbir kararıyla birlikte konkordato talep eden firma ve şahıslara yönelik herhangi bir icra takibi yapılamayacak.

Üç aylık konkordato süresinde ise şirketin borçlarını yapılandırılıp yapılandırılamayacağı incelenecek.

Pamukkale Turizm’de alacaklılar “devam” dedi

Öte yandan, daha önce iflasına karar verilen Pamukkale Turizm’de ise ilgili icra iflas müdürlüğünün çağrısı üzerine 12 Mart’ta toplanan alacaklılar, şirketin faaliyetine devam etmesine karar verdi. Toplantıda 462 alacaklıdan 442’si, Pamukkale Turizm’in faaliyetlerinin devamı yönünde oy kullandı. Bu kararla birlikte, Pamukkale Turizm iflas masası denetiminde faaliyetlerini sürdürecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.