Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de “Brexit oylamaları maratonu” devam ediyor: Parlamento Brexit’in ertelenmesini istedi

İngiltere Parlamentosu, hükümetin Avrupa Birliği’nden (AB), ülkenin birlikten ayrılmasını (Brexit) ertelemesi talebinde bulunmasını öngören önergeyi 202’ye karşı 413 oyla kabul etti. Yeni kritik tarih 20 Mart.

İngiltere Başbakanı Theresa May

Buna göre Brexit, 30 Haziran 2019’dan önce mümkün olmayacak. İngiltere Başbakanı Theresa May böylece anlaşmasını gözden geçirebilmek için az da olsa zaman kazanmış oldu. May, anlaşmayı 20 Mart’ta yeniden parlamentonun onayına sunacak.

Parlamento bu hafta May’e arka arkaya iki darbe vurdu. Önce, İngiltere ile AB arasındaki Brexit anlaşmasını ikinci kez reddetti, ardından da hükümete AB’den anlaşma olmadan ayrılmayı yasakladı.

İngiltere Parlamentosu Brexit oylaması maratonunda.

Brexit’in ertelenebilmesi için tüm AB üyelerinin onayı gerekiyor. AB ertelemeye, şimdilik, soğuk bakmıyor. İngiltere Parlamentosu’nun çarşamba gününe kadar anlaşmayı onaylamaması halinde ise AB liderlerinin perşembe günü başlayacak zirvelerinde İngiltere’den büyük ihtimalle, Brexit’in neden ertelendiği ile ilgili net bir açıklama isteyecekleri hatırlatılıyor.

Brexit için AB’nin belirlediği tarih 29 Mart 2019.

May anlaşmayı yine kabul ettiremezse, erken seçimden anlaşmasız Brexit’e, yeni referandumdan Brexit iptaline kadar çok sayıda seçenek, masaya gelebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.