Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’daki La Scala Opera Evi, Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmayı iptal etmek zorunda kaldı

İtalya’nın en prestijli opera evlerinden La Scala, Suudi Arabistan’la yaptığı 15 milyon euroluk anlaşmayı tepkiler üzerine iptal etti. La Scala Sanat Yönetmeni Alexander Pereira’nın inisiyatifiyle varılan anlaşma uyarınca Suudi Arabistan Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Muhammed bin Ferhan el-Suud, beş yıllığına La Scala’nın yönetim kuruluna girecekti. İptal kararı sonrası Suudi Arabistan’dan ilk aşamada alınan 3,1 milyon euro da iade edilecek.

İtalyan basınına göre, anlaşma kapsamında La Scala’nın yönetiminde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir müzik ve dans konservatuvarı açılması da planlanıyordu.

Ancak, insan haklarıyla ilgili tepkilerin hedefi olan La Scala, yaptığı oylama sonucunda anlaşmayı iptal ettiğini ve ödenen ilk taksitin iade edileceğini açıkladı.

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle bozulan imajını dünyanın en prestijli spor, sanat ve kültür kurumlarıyla anlaşmalar yaparak düzeltmeye çalışan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın bu son çabası da böylece sonuçsuz kalmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.