Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

26. İstanbul Caz Festivali’nde “Caz Vapuru” 9 yıl aradan sonra yeniden Boğaz’a iniyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Caz Festivali, bu yıl 29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Caz müziğin usta isimlerinden güncel müziğin tanınmış ekiplerine, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı festival, 27 farklı mekanda 50’nin üzerinde konseri müzikseverlerle buluşturacak.

Caza Dokunan Eller” mottosuyla duyurulan 2019 programının sürprizleri arasında Kamasi Washington, Snarky Puppy, Paolo Fresu & Lars Danielsson, Makaya McCraven, Jacob Collier gibi uluslararası alanda ses getirmiş müzisyenler bulunuyor. Yerli isimlerden de geniş bir seçkiye yer veren festivalde Aydın Esen Group, Gaye Su Akyol, Mozaik, Cüneyt Sepetçi, Hedonutopia, The Kites ve Cava Grande gibi birbirinden farklı sesler de duymak mümkün.

İki müzisyene Yaşam Boyu Başarı Ödülü

26. İstanbul Caz Festivali, 2 Temmuz’da Avusturya’nın İstanbul Başkonsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi’nde düzenlenecek açılış gecesiyle başlıyor. Gecede, “Mutluluk”, “Sevemem Artık”, “Yanıyorum” gibi Altın Plak kazanan çalışmalarıyla 1960’lar ve 70’lere imzasını atan, Türkiye’nin en önemli caz vokallerinden Ömür Göksel’e ve usta caz davulcusu Hasan Hürsever’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek. Ardından, Hasan Hürsever, oğulları Volkan ve Hakan Hürsever’den oluşan trio’su ile mini konser verecek ve sahneyi Balkan Paradise Orchestra’ya bırakacak.

Festivalin klasikleşmiş etkinlikleri devam ediyor

İstanbul Caz Festivali’nin klasikleşmiş etkinliklerinden “Parklarda Caz”, 29 Haziran’da Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’nda, 30 Haziran’da ise Fenerbahçe Parkı’nda ücretsiz gerçekleştirilecek.

26. İstanbul Caz Festivali’nin bu yıl ilk defa 3 Temmuz’da gerçekleştireceği Vitrin Turu’nun durakları Salon İKSV, Cemiyet ve Nardis Jazz Club. Tek biletle bu üç farklı mekandaki birçok konseri izleme fırsatı sunan programın konukları arasında No Land, Efe Demiral, Gülşah Erol Band ve Duru And da yer alıyor.

Festival kapsamında bu yıl beşincisi yaşanacak Gece Gezmesi; Gaye Su Akyol, Ah! Kosmos, Elz & The Cult, The Kites, Eda And, Cava Grande gibi bağımsız sahnenin alternatif isimlerini ve İsrail’den Liraz’ı ağırlayacak. Etkinlik, 4 Temmuz’da All Saints Moda Kilisesi, Bant Mag Havuz / Bina, Kadıköy Sahne, Kadıköy Sineması, KargART, Mecra ve Moda Sahnesi gibi Kadıköy’ün sevilen adreslerine yayılacak.

“Caz Vapuru” dokuz yıl aradan sonra tekrar Boğaz’a iniyor

İstanbul Caz Festivali’nin efsaneleşmiş etkinliklerinden “Caz Vapuru” bu sene geri dönüyor. 2003-2010 yılları arasında festivalin en sevilen etkinliklerinden olan Caz Vapuru, dokuz yıl aradan sonra tekrar Boğaz turuna çıkacak. 14 Temmuz’da Kabataş İskelesi’nden başlayan vapur yolculuğunda yerli ve yabancı caz grupları ve caz DJ’leri sahne alacak.

Festivalin sürpriz isimleri

Karakteristik müziğini caz, R&B ve hip-hop tarzlarıyla besleyen ABD’li besteci ve vokal José James, 3 Temmuz’da Swissotel The Bosphorus’ta sahne alacak.

Virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen, 5 Temmuz’da UNIQ Hall’de sahne alacak. Aydın Esen’e basta Greg Jones, davulda Tommy Campbell eşlik edecek.

Çağdaş cazın önde gelen piyanistlerinden, Grammy’ye iki kez aday gösterilen Bill Charlap, 8 Temmuz’da Zorlu PSM’de konser verecek.

Caz piyanisti ve besteci Alfredo Rodríguez ile Afro-Kübalı perküsyon ve vokal sanatçısı Pedrito Martínez, 8 Temmuz’da The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahne alacak.

Kontrbasçı ve besteci Michael League’in Grammy ödüllü grubu Snarky Puppy ile Avusturyalı caz topluluğu Shake Stew, 9 Temmuz’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde konser verecek.

Saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri Kamasi Washington, 10 Temmuz’da Volkswagen Arena’da hip-hop, R&B ve cazı harmanladığı bir performans sahneleyecek.

Trompetçi Paolo Fresu ve kontrbasçı Lars Danielsson, 12 Temmuz’da Venedik Sarayı Bahçesi’nde konser verecek.

YouTube videolarıyla dünya çapında ün kazanan, 2016’da bestelerinden yapımcılığına kendi çabasıyla hazırladığı “In My Room” albümüyle iki Grammy kazanan Jacob Collier, 18 Temmuz’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Üç dilde çocuk kitabı basılacak

Festival kapsamında editörlüğünü Burcu Ural Kopan’ın üstlendiği bir çocuk kitabı yayımlanacak. Caz müziğini çocuklara gökkuşağının yedi rengiyle anlatacak kitabın her bölümünde bir okuma bölümü ile bulmacalar, uygulamalı etkinlikler ve oyunlar yer alacak.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Feyza Çorapçı’nın akademik danışmanlığını yapacağı kitap; Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanarak festival mekanları ile anlaşmalı kitabevlerinde ücretsiz olarak dağıtılacak.

Biletler 13 Nisan Cumartesi günü satışa çıkacak

26. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 13 Nisan Cumartesi günü 10.30’dan itibaren satışa çıkacak.

Programa dair ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.