Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci, yazar ve akademisyenler, Yeni Zelanda Büyükelçiliği’ni ziyaret edecek

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 15 Mart günü iki camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırılarda 50 kişi hayatını kaybetmişti. Başbakan Jacinda Ardern’in saldırı sonrası gösterdiği yaklaşımı kutlayan bir grup gazeteci, yazar ve akademisyen Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçiliği’ne ziyarette bulunacak.

Müslümanlara yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in açıklamaları tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Türkiye’de de yankılanan açıklamaları umut verici bulan, aralarında Levent Gültekin, Murat Aksoy, Nesrin Nas, Berrin Sönmez, Prof. Dr. Ahmet Aykaç, Doç. Dr. Özlem Kaygusuz’un da bulunduğu bir grup aydın yarın saat 15.00’te Yeni Zelanda Büyükelçiliği’ne ziyaret gerçekleştirecek.

Ardern’in açıklamalarının tüm dünyaya umut verdiğini ve insanlığın ortak paydasının gelişmesine katkı sunduğunu belirten grup adına yapılan açıklama şöyle:

“Bu terör saldırısından sonra Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Yeni Zelanda halkı yaptıkları açıklamalar ve tavırlarıyla tüm dünyaya umut veren bir yaklaşım gösterdiler.

Yeni Zelanda Başbakanı ve halkının dünya barışına, dostluğa, nihayetinde insanlık ortak paydasının gelişmesine verdikleri katkı çok değerli. Bu ortak paydaya kendimizce mütevazı bir katkı sunmak, onların bu yaklaşımına duyduğumuz saygıyı sunmak, onlarla aynı duyguyu, aynı değerleri paylaştığımızı göstermek istiyoruz.

İsmail Gönen’in de olduğu bir grup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, 28 Mart 2019 Perşembe saat 15.00’te Yeni Zelanda Büyükelçiliği nezdinde, Yeni Zelanda Başbakanı ve Yeni Zelanda halkına hem geçmiş olsun demek hem de gösterdikleri insani duruşa teşekkür etmek amacıyla bir ziyaret yapacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.