Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin hedefindeki gazeteci yine gözaltına alındı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin sık sık hedef gösterdiği gazeteci Maria Ressa bir kez daha gözaltına alındı. Ressa bu kez ülkenin menkul kıymetler yasasına muhalefet etmekle suçlanıyor.

Ressa, Amerika Birleşik Devletleri’nden dönüşünde başkent Manila’da, uçaktan iner inmez gözaltına alındı. 2018 yılında Time dergisi tarafından “Yılın İnsanı” seçilen Ressa, apar topar karakola götürüldü.

Ressa, Filipinler’in bağımsız medya kuruluşu Rappler’in kurucusu ve CEO’su. Rappler, Devlet Başkanı Duterte’nin uyuşturucuya karşı açtığı ve binlerce kişinin öldüğü savaş hakkında yaptığı haberlerle tanınıyor. Rappler, bu yüzden Duterte’nin hedefinde. Birkaç gün önce de kurumun genel yayın yönetmeni ve beş yönetim kurulu üyesi gözaltına alındı.

30 yıldan fazladır gazetecilik yapan Ressa, geçen ay da gözaltına alınmış, kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.