Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filipin Devlet Başkanı Duterte’nin en çok nefret ettiği, ödüllü gazeteci Maria Ressa kefaletle serbest bırakıldı

Ödüllü gazeteci Maria Ressa, Filipinler Başkanı Duterte’ye internet üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle geçtiğimiz gün tutuklanmasının ardından, hükümet başkanları ve insan hakları örgütlerinin tepkisi sayesinde bugün kefaletle serbest bırakıldı.

Filipinler yönetimine karşı sert muhalif tutumuyla bilinen gazeteci Maria Ressa, kurucusu olduğu Rappler isimli haber sitesinde yaptığı haberler gerekçe gösterilerek çarşamba günü tutuklanmıştı. Ressa’ya göre tutuklanması, hükümetin medyanın gözünü korkutmak ve susturmak için yürüttüğü büyük bir kampanyanın sadece bir parçası. 

Maria Ressa duruşma salonunu terk ederken, altıncı kez kefaletle serbest bırakıldığını ve yolsuzlukla suçlanan eski diktatör Ferdinand Marcos’un eşi Imelda Marcos’tan bile daha fazla kefalet ödediğini, böyle bir olayın demokratik bir devlette yaşanıyor olmasının kendisini korkuttuğunu belirtti.

Ressa, 2018 yılında Time dergisi tarafından Yılın İnsanları’ndan biri olarak seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.