Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk Havalimanı’nın taşınma işlemleri başladı

Atatürk Havalimanı’ndan yeni yapılan İstanbul Havaalanı’na taşınmalar gece 03.00’te başladı. Tırlara yüklenen 47 bin tonluk malzemenin taşınması 45 saat sürecek.

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havaalanı’na taşınma işlemleri gece 03.00’da başladı. 45 saat sürecek taşınma işlemlerinde, çalışan işçilerin yardımıyla tırlara yüklenen malzemeler, yeni yapılan İstanbul Havalimanı’na götürülmek üzere yola çıktı.

47 bin 300 ton malzeme taşınacak

Taşınmada toplam 47 bin 300 ton malzeme, 686 tır ile İstanbul Havalimanı’na taşınacak. Operasyonda 1800’den fazla personel görev yapıyor. Atatürk Havalimanı’nda belirlenen üç noktada bekleyen tırlara, aralarında 44 tonluk uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar yaklaşık 47 bin 300 ton malzeme belli aralıklarla yükleniyor. 10 bin parçadan fazla malzemenin oluşturduğu bu yük, 45 saatlik süreçte taşınacak. 1800’den fazla personelin görev alacağı taşınma sırasında, bazı yollar trafiğe kapanacak.

5 yardım istasyonu kuruldu

Taşınma işlemi sırasında iki havalimanı arasında 40 kilometrelik güzergâh üzerinde acil durum için yardım istasyonları kuruldu. 5 ayrı noktada kurulan yardım istasyonları aksaklık olduğunda devreye girecek.

Seferlere 35 saat ara verildi

İstanbul Havalimanı, 5 Nisan saat 03.00 ile 6 Nisan saat 14.00 arasında 35 saat süresince tüm yolculu seferlere kapalı. 6 Nisan saat 14.00 ile saat 19.00 arasında ise İstanbul Havalimanı 5 saat süreyle THY’nin yolculu seferlerine açık olacak. Saat 19.00 ile 00.00 arasında sadece üssü havalimanı olan THY, Onur Havayolları, Atlasglobal’in tüm yolculu seferlerine açık olacak. İstanbul Havalimanı 7 Nisan saat 00.00 itibarıyla tüm uçuşlara açık hale gelecek.

Atatürk Havalimanı ticari yolcu taşımacılığına kapanıyor

7 Nisan saat 00.00 itibariyle, Atatürk Havalimanı tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere kapatılacak. Bu tarihten itibaren Atatürk Havalimanı müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve uygun görülecek anlarda kullanılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.