Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan Havayolları’nın kabin görevlisine tükürüp ırkçı hakaretler eden İrlandalı avukata hapis cezası verildi

İrlandalı avukat Simone Burns, Hindistan Havayolları’nda çalışan bir kabin görevlisine tükürmek ve ona ırkçı hakaretler etmek suçlarından 6 ay hapis cezası aldı. Hâkim, cezayı açıklarken “Bir kişinin yüzüne, hem de yakın mesafeden tükürmek kadar aşağılayıcı bir davranış olamaz” dedi.

50 yaşındaki avukat Simone Burns, cezası açıklanırken sessizce oturdu. Hâkim, Burns’ü hapis cezasının yanı sıra 300 pound (yaklaşık 2,500 TL) para cezasına da çarptırdı.

Avukatın hapis cezası almasına sebep olan olay, 2018 yılının Kasım ayında yaşandı. Hindistan’ın Mumbai kentinden Londra’ya uçan Burns, sarhoş olduktan sonra olay çıkardı. Tanıklara göre Burns, üç şişe şarap içtikten sonra bir şişe daha istedi, kabin görevlisi içkisini vermekte gecikince de onun yüzüne tükürdü ve ırkçı hakaretlerde bulundu. Burns ardından kendini tuvalete kilitledi ve sigara içti. İrlandalı avukat tutanak tutmaya çalışan diğer kabin görevlilerini de engelledi.

https://twitter.com/shukla_tarun/status/1062356754636423168

Uluslararası bir insan hakları avukatı olan Burns, uçak Londra’ya indikten sonra gözaltına alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.