Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, mazbatasını aldı

Türkiye Komünist Partisi’nin adayı olarak girdiği 31 Mart Yerel Seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanlığını kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu mazbatasını aldı. Maçoğlu, ilk açıklamasında ”Çiçek, hediye kabul etmiyoruz. Sokak hayvanları için açacağımız hesaba yardımda bulunurlarsa daha iyi olur” dedi.

TKP’li Maçoğlu geçen pazar günü yapılan seçimlerde oyların yüzde 32,77’sini alırken, HDP’li aday Nurşat Yeşil yüzde 28,21’ini, CHP’li aday Yusuf Kenan Aydın ise oyların yüzde 20,59’unu aldı.

“Kapıları hep açık olan bir belediye var artık”

Maçoğlu mazbatasını aldıktan sonra yaptığı ilk açıklamasında şunları söyledi: “Sonunda aylardır döktüğümüz terin karşılığı olan mazbatayı aldık. Şimdi sıra belediyede. Herkesin artık çok rahat gelebileceği ve kapıları hep açık olan belediye var. Birçok dostumuz bize çiçek hediye gibi şeyler getirmeye çalışacak. Ben burada özellikle şunu belirtmek isterim. Belediyemizin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi var. Çiçek ve hediye göndermek yerine, merkezdeki sokak hayvanlarının bakımının daha rahat gerçekleştirilmesi ve beslenmesi için, belediyemizin açacağı hesap numarasına bağış yapmalarını rica ediyorum. Çiçek ve hediye kabul etmiyoruz. Sokak hayvanlarının bakımı için açacağımız hesaba yardımda bulunurlarsa çok daha iyi olur.”

Maçoğlu’na, ”güvenlik ve personel eksikliği” gerekçe gösterilerek dün mazbatası verilmemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.