Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başsavcı: “Rabia Naz’ın ölümüne dair soruşturmada sona gelindi, kaza ihtimalini de araştırıyoruz”

Eynesil ilçesinde, evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan hakkında yürütülen soruşturmaya dair Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Başsavcı Alan soruşturmada sona gelindiğini, hiçbir şüphe kalmadan olayın araştırılacağını söyledi. Akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılmasına karar verilen baba Şaban Vatan’a ilişkin olarak da Alan, “Vatan’ın psikolojik tedavi sürecinin Rabia Naz’ın soruşturmasıyla hiçbir ilgisi yoktur” dedi. Toplantıya Şaban Vatan alınmadı.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, bir yıl önce Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen iki ayrı raporda, “ölümün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması” sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu bildirilmiş ve intihar ihtimali üzerinde durulmuştu.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için bir yıldır hukuk mücadelesi veren baba Şaban Vatan ise akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmiş, Vatan’ın üç hafta süreyle gözlem altında tutulmasına karar verilmişti.

Bugün (11 Nisan 2019) Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Rabia Naz Vatan’ın ölümü hakkında yürütülen soruşturma ve baba Şaban Vatan’ın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altına alınmasına dair bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya baba Şaban Vatan alınmadı. Başsavcı Alan, Rabia Naz’ın soruşturmasında sona gelindiğini söyledi ve “Rabia Naz’ın ölümü, hiçbir şüphe kalmadan araştırılacaktır” dedi.

“Milletimizden sabırlı olmasını istirham ediyoruz”

Başsavcı Alan, soruşturma sürecinin uzamasına dair üst üste alınan raporları gerekçe gösterdi ve her rapor sürecinin üç-dört ay sürdüğünü, olaya dair farklı iddiaların da süreci uzattığını belirtti ve “Milletimizden sabırlı olmasını istirham ediyoruz. Soruşturmada her türlü ihtimal değerlendirilerek, gereği yapılacaktır” diye konuştu.

50-60 kişinin ifadesi alındı fakat şüpheli yok

Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili gözaltı olmadığını söyleyen Alan, dosyada henüz birini şüpheli yapacak bir delilin olmadığını söyledi ve “Ama bu, bundan sonra olmayacağını göstermiyor. Her iddiayı değerlendirdik. Kaza iddiasını da araştırıyoruz” dedi. Bu tür çocuk ölümü vakalarında genellikle aile içi veya aile yakınının araştırıldığını söyleyen Alan, “Bunları hep araştırdık. Giresun emniyetinden kurduğumuz bir ekip çalışmalarına devam ediyor. O ihtimal de değerlendiriliyor” diye konuştu.

“Baba Vatan ile ilgili süreç Rabia Naz soruşturmasından ayrı”

Başsavcı Alan, Şaban Vatan’ın tedavi süreci ile ilgili ya da bu iddialarla ilgili dosyaların Rabia Naz’ın ölümü olayıyla ilgisi olmadığını, Vatan ile ilgili bazı şikayetler üzerine bu tedavi kararının verildiğini söyledi. Alan, ağabeyi ve annesinin Vatan’ın psikolojik bazı sıkıntılar yaşadığına dair ifadeleri olduğunu belirtti.

Bu ifadelerin üzerine Vatan’a yönelik tedavi süreci başladığını söyleyen Alan, “Biz yasal bir gereklilik olarak, Şaban Vatan’ın yasal olarak psikiyatrik raporunu almak zorundayız. Mahkeme son olarak bir karar verdi. O karar doğrultusunda, Giresun Sulh Ceza Mahkemesi kararı doğrultusunda Şaban Vatan cezai ehliyeti noktasında değerlendirme yapmak üzere ilgili sağlık kuruluşuna sevk edilecektir” dedi.

Şaban Vatan hakkındaki tehdit iddialarıyla ilgili de gerekenin yapılacağını söyleyen Başsavcı Alan, “Hastanemiz kanaatini bize gönderince, o konuda da kararımızı vereceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler