Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Volkswagen’in eski CEO’suna dava: Gerekçe, yanıltıcı emisyon yazılımı

Almanya’nın Braunschweig Savcılığı, Volkswagen’in eski CEO’su Martin Winterkorn’a, “dolandırıcılık”, “Rekabet Yasası’nın ihlali” ve “güveni kötüye kullanma” suçlamalarıyla dava açtı.

Davanın, Winterkorn’un “dizel emisyon skandalı”ndaki rolü sebebiyle açıldığı açıklandı. 23 Eylül 2015’te Volkswagen’deki görevinden istifa eden Winterkorn, yüksek emisyon sonuçlarını düşürecek yazılımın kullanılmasını onaylamak ile de suçlanıyor. Hazırlanan iddianamede “ciddi sahtecilik” ve “dolandırıcılık” suçlamaları da bulunuyor. 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul eden Volkswagen, ABD’de yüksek miktarda para cezasına çarptırılmıştı.

Savcılar, suçlamaların neticesinde yöneticilerin 6 ay ile 10 yıl arasında hapis cezası alabileceği belirtildi. Yöneticilere yöneltilen suçlamalar ise 15 Kasım 2006 ile 22 Eylül 2015 arasını kapsadığı açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.