Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore lideri Moskova yolcusu: Kim Yong-un, Vladimir Putin ile ilk kez bir araya gelecek

Kuzey Kore’nin “güçlü bir savaş başlığına sahip taktik güdümlü yeni bir silah” denediğini duyurmasından bir gün sonra, Rusya, iki ülke liderlerinin ilk zirvesi için tarih verdi. Kremlin’in internet sitesinden yapılan kısa duyuruda, Kuzey Kore lideri Kim Yong-un’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “daveti üzerine” nisan ayının ikinci yarısında Rusya’yı ziyaret edeceği duyuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Yong-un 27 Şubat’ta Hanoi’de ikinci kez bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kim, geçen şubat ayında Vietnam’ın başkenti Hanoi’de nükleer silahlardan arınma konusunu görüşmek üzere ikinci kez bir araya gelmiş, ancak görüşmelerde bir sonuca varılamamıştı. Beyaz Saray üçüncü bir görüşme için zemin yoklarken, Kuzey Kore lideri görüşmelerin devam etmesi için Trump’ın “doğru tavra” sahip olması gerektiğini söylemişti. Pyongyang yönetimi bu hafta ise yeni silah denemesi yaparak dikkat çektikten sonra, ABD ile yapacakları görüşmelere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılmasını istemediklerini duyurdu.

Kremlin, Putin-Kim zirvesine dair ayrıntı vermedi ancak böyle bir görüşmenin yapılması için aylardır hazırlık yapıldığı kaydedildi. Washington hafta başında, ABD Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun’un Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılmasını görüşmek üzere 17-18 Nisan tarihlerinde Moskova’ya gideceğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.