Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

42 bin yıllık tay fosilinde sıvı kan ve idrar bulundu


Sibirya’nın Verkhoyansk bölgesinde, donmuş bir tay fosilinin içinden sıvı halde kan ve idrar çıkarıldı. Soyu tükenmiş bir at türüne ait fosilin klonlanması gündemde.

Rus bilim insanları, yaklaşık 42 bin yıllık olduğu tahmin edilen Buzul Çağına ait donmuş bir tay fosilinden sıvı halde kan ve idrar örneği almayı başardı. CNN’e konuşan Yakutsk Kuzeydoğu Federal Üniversitesi’nin Mamut Müzesi Direktörü Semyon Grigoriev, soyu tükenmiş bir at türüne ait olan fosili gelecekte klonlamayı umduklarını söyledi.

Otopsinin “kadavranın mükemmel şekilde korunduğunu ve vücutta herhangi bir deformasyon bile bulunmadığını” gösterdiğine dikkat çeken Grigoriev, başı ve bacakları dahil olmak üzere kadavranın büyük kısmının hayvanın kürkü sayesinde korunduğunu belirtti. Grigoriev, kürkün bu şekilde korunmuş olmasının da “çok ender rastlanan” bir durum olduğunu, ancak kan ve idrar bulunmasının çok daha ender görüldüğünün altını çizdi.

Sıvı kan ve idrar örneğinin alındığı tay fosili önümüzdeki yıl Japonya’da sergilenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.