Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’nın en büyük kara dinozoru fosili keşfedildi

Southampton Üniversitesi’ndeki paleontologlar, Avrupa’nın en büyük kara dinazoru olduğu düşünülen kalıntıların İngiltere’nin Wight Adası’nda keşfedildiğini açıkladı. Bulunan dinazorun yaklaşık 125 milyon yıl önce yaşadığı ve 10 metre uzunluğunda olduğu düşünülüyor.

Kalıntıların yırtıcı bir dinazora ait olduğunu düşünen bilim insanları, dinazorun spinosaurid ailesine ait olduğunu ifade etti.

Spinosaurid olarak adlandırılan dinozorların uzun kafaları olduğu, yüzlerinin timsah suratına benzediği ve muhtemelen karada olduğu kadar suda da avlandıkları belirtildi.

Wight Adası’nın güneybatısında bulunan kalıntıların dinazorun leğen kemiği ve kuyruğuna ait olduğu düşünülüyor.

Araştırmayı yöneten doktora öğrencisi Chris Barker, “Bu fosil, 10 metreyi aşan devasa bir hayvana ait ve boyutlarına bakılırsa, muhtemelen Avrupa’da bulunan en büyük yırtıcı dinozoru temsil ediyor” dedi.

Bulunan fosilin büyük bir kısmı koronavirüs salgınından önce hayatını kaybeden ve Wight Adası’nda “dinazor avcısı” olarak tanınan Nick Chase tarafından keşfedilmişti.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: CBS News, BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.