Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı gerekçesiyle 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun kendisine yönelik şiddet uyguladığını beyan ederek Ahmet Kural hakkında açtığı davanın son duruşması bugün görüldü. Oyuncu Ahmet Kural, Gençoğlu’na şiddet uyguladığı gerekçesi ile 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kural’a verilen hapis cezası ertelendi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldı.  Kural’ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. 

Taleplerin reddedilmesi üzerine Kural’ın avukatları da reddihâkim talebinde bulundu. Mahkeme reddihâkim talebinin de reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural’ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti. 

Kural’ın avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Kural’a son sözü soruldu. Kural’ın avukatları ise “Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir” dedi. Kural, “Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum” dedi. Kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara veren hâkim, Gençoğlu’na şiddet uyguladığı gerekçesi ile Kural’ı 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Kural’a verilen hapis cezası ertelendi.

“Karar, bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici”

Sıla Gençoğlu duruşmanın ardından mahkeme kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Gençoğlu, “Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Bunun iddia olduğu söylendi, türlü iftiralara uğradım, dünya kadar manipülasyon yapıldı. Bunların karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız, ekonomik özgürlüğünüz elinizde de olsa, mesleğiniz altın bilezik gibi dursa da kolay değil sağlam kalmak. Sahiden bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak, iyi bir fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz” dedi.

Ne olmuştu?

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 29 Ekim 2018’de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural’ın Zekeriyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek şikayetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nca Ahmet Kural hakkında “hakaret”, “tehdit”, “basit yaralama” suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla’nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.