Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kıbrıs’taki “seri katil” teğmenin kurbanları yabancı kadın işçiler ve çocukları

Güney Kıbrıs’ta Rum Milli Muhafız Ordusu mensubu bir teğmen, 2016-2018 yılları arasında adaya çalışmak için gelen yabancı uyruklu beş kadın ile iki çocuğu öldürdüğünü itiraf etti. 35 yaşındaki Teğmen Nikos Metaxas’ın kurbanlarından şu ana kadar sadece üçünün cesedine ulaşılabildi. Polis diğerlerini aramaya devam ediyor.

Cinayetler 15 Nisan’da, 38 yaşındaki Filipinler vatandaşı Marry Rose Tiburcio’ya ait olduğu tespit edilen cesedin Mitsero köyündeki terk edilmiş bir maden ocağında turistler tarafından tesadüfen bulunmasıyla ortaya çıktı. Metaxas’ın Tiburcio’nun altı yaşındaki kızını da öldürdüğü ancak cesedine henüz ulaşılamadığı bildiriliyor.

Kurbanlardan ikisinin cesedi kullanılmayan bir maden ocağında bulundu.

Rum subayın bir diğer kurbanının ise yine Filipinler vatandaşı 28 yaşındaki Arian Palanas Lozano olduğu duyuruldu. Lozano’nun cesedi de Tiburcio’nunkiyle aynı maden ocağında, 21 Nisan’da bulunmuştu. Maden ocağından 14 kilometre uzaktaki bir askeri atış talim alanında ise Nepalli ya da Hint olduğu sanılan üçüncü bir kadının cesedine ulaşıldı. Polis, Tiburcio’nun kızınınkinin dışında, 2016 yılında 8 yaşındaki kızıyla birlikte kaybolan Romanyalı bir anne ile 2017 Aralık ayından bu yana kayıp bir başka Filipinli kadının cesetlerini arıyor.

Gelişmeler üzerine muhalefetteki AKEL partisi, Adalet Bakanını istifaya davet etti. AKEL milletvekilleri uzun süredir kayıp olan bu kadınların akıbetlerinin Rum vatandaşı olmadıkları için araştırılmadığını savunuyor.

Rum basınının adanın ilk seri katili olarak nitelediği zanlının, yabancı kadınlarla sahte profil hesapları açarak sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği sanılıyor. Güney Kıbrıs’ta en az 32 kadının kayıp olduğu, bu kadınların kaçının cinayete kurban gittiğinin araştırıldığı bildiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.