Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jean-Luc Godard’ın yeni filminin ilhamı: Sarı Yelekliler

Ünlü Fransız ve İsviçreli yönetmen Jean-Luc Godard, İsviçre devlet televizyonu RTS’ye yaptığı açıklamada, Sarı Yelekliler ile ilgili bir film çekebileceğini söyledi.

Jean-Luc Godard

Medyaya nadiren demeç veren Godard, RTS televizyonunu evine kabul etti. RTS sunucusu, Godard’a Sarı Yelekliler ile ilgili bir film çekip çekmeyeceğini sordu. Godard ise “Fransa’nın içinde olduğu durumu en azından bazı yönleriyle anlatacak bir film, evet düşünüyorum” diye cevap verdi.

Kasım ayından bu yana devam eden Sarı Yelekliler hareketinden bir fotoğraf: Doğrudan Demokrasi, Güç Halka.

88 yaşındaki yönetmen, Yeni Dalga (Nouvelle Vague) olarak bilinen akımın öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

Godard’a Yeni Dalga’nın öncülerinden olan ve yakın zamanda vefat eden Agnes Varda ile ilgili soru da geldi. Daha önce Godard, Yeni Dalga’nın gerçek anlamda iki temsilcisi olduğunu ve bunlardan birinin kendisi, diğerinin de Jacques Rozier olduğunu söylemişti. Ancak Godard, Varda’ya sempati beslediğini ve onun orijinal biri olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.