Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de görevi suistimal suçlamaları koalisyon hükümetinin sonunu getirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Maliye Bakanı Serdar Denktaş hakkındaki görevi kötüye kullanma suçlamaları, dört partiden oluşan koalisyonun iki gün içinde dağılıp çökmesine neden oldu. Başbakan Tufan Erhürman’ın bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya hükümetin istifa mektubunu sundu. Akıncı partilerle görüşüp, yeni görevlendirmeyi gecikmeden, önümüzdeki hafta içinde yapacağını duyurdu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Demokrat Parti (DP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) oluşan dörtlü koalisyon hükümeti, Ocak 2018’deki erken genel seçimlerin ardından şubat ayında kurulmuştu. DP lideri ve Maliye Bakanı Denktaş’ın devlete ait arazileri oğluna ait özel üniversiteye kiraladığının ortaya çıkması, koalisyon ortakları arasında gerilime yol açtı. Suçlamalar üzerine önce Maliye Bakanı Denktaş görevinden istifa etti, ardından da Denktaş’a en sert suçlamaları yönelten, koalisyonun küçük ortağı HP hükümetten çekilme kararı aldı. HP’nin kararı öncesinde Denktaş, hükümete dışarıdan destek vermeye devam edeceğini ve dokunulmazlığının kaldırılması için Meclise önerge vereceğini söylese de, hükümetin dağılmasını önleyemedi. KKTC Başbakanı ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da istifa kararı aldıklarını açıkladı.

Yeni hükümet oluşana dek, Başbakan Erhürman ve hükümet göreve devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.