Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullarda yaz tatili süresi kısalacak, kasım ve nisan aylarında ara tatil uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 yılından itibaren kasım ve nisan aylarında okullarda ara tatil uygulanacağını açıkladı. Öğrencilerin birer haftalık tatil yapacağı bu dönemler öğretmenler içinse seminer dönemi olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli’ni tanıttı.

Selçuk, gelecek yıldan itibaren öğrencilerin kasım ve nisan aylarında birer haftalık ara tatil yapacağını, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için yaz tatili süresinin 13 haftadan 11 haftaya düşürüleceğini duyurdu.

Yeni modele göre, önümüzdeki yıldan itibaren okullar bir hafta erken açılacak ve bir hafta daha geç kapanacak. Ara tatiller ile birlikte de bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

Ara tatil dönemlerinde öğrenciler toplumsal faaliyetlere katılacak

Ara tatillerde çocuklara dinlenmenin yanı sıra etkinliklere katılma fırsatı verildiğini de belirten Selçuk, bu bir haftalık tatil ile öğrencilerin bazı çalışmalara katılmasının da hedeflendiğini, her ana tatilin bilim, kültür, sanat ve spor alanında bir teması olacağını ve çalışmaların da bu temalar üzerinden yapılacağını açıkladı. Bu ara tatil dönemlerinde çocuklar için, huzurevi ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal faaliyetler planlanacak.

Selçuk, ara tatillerin öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandığını da belirtti.

Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi, okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

Ara tatil öğretmenler için seminer, okullar için yenilenme dönemi

Yeni model ile 180 işgününde verimliliği artırmanın hedeflendiğini söyleyen Selçuk, “Dünyanın en uzun tatilini yapan ülkelerden biriyiz” dedi.

Yeni modelde öğretmenlerin tatil takviminde değişiklik yok. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okullardaki fiziki yenilenmeler yapılacak.

Yeni eğitim-öğretim çalışma takvimi

• 2019-2020 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2019’da başlayacak.

• 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak (hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün).

• 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.

• Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün).

• İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

• 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün).

• 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.