Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da Gandhi döneminin sonu mu? Rahul Gandhi parlamentodaki koltuğunu kaybetti

Hindistan’daki genel seçimlerde muhalefetteki Kongre Partisi’nin yenilgiye uğramasıyla Rahul Gandhi parlamentodaki koltuğunu kaybetti. Gandhi ailesi son 50 yılda parlamentoya farklı kuşaklardan üç üyesini yollamıştı.  

11 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında oy kullanılan ve resmi olmayan kesin sonuçları yeni açıklanan Hindistan seçimlerinden bir kez daha popülist lider Narendra Modi’nin Hindistan Halk Partisi (BJP) galip çıktı. Bu sonuç, neredeyse 70 yıldır Nehru ve Gandhi ailelerinin başını çektiği çoğulcu vizyonun sonu olarak değerlendiriliyor.

48 yaşındaki Rahul Gandhi seçim sonrası yaptığı konuşmada, “Karar verici halktır ve halk tercihini yaptı” dedi. Gandhi, parlamentoya giremese de Kerala eyaleti meclisindeki yerini koruyor. 

Seçim mağlubiyetinin ardından Gandhi ve ailesinin partide yeni yüzlere fırsat vermesinin daha doğru olabileceği konuşuluyor. 

Başbakan Narendra Modi, Gandhi’yi büyük büyükbabası Jawaharlal Nehru’nun milliyetçilik karşıtı ve seküler politikaları nedeniyle de yerden yere vuruyordu. Modi daha önce “Ülke paramparça olduysa bunun sorumlusu sizsiniz” demişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.