Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüzde 72 AKP diyen Çamçeşme Mahallesi’nde Ekrem İmamoğlu’na semt pazarında sevinç gözyaşları, cami çıkışında yuhalama

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bugün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP adayı Binali Yıldırım’a yüzde 72 oy çıkan Pendik İlçesi’nin Çamçeşme Mahallesi’ndeydi. İmamoğlu, mahallede önce semt pazarındaki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi, ardından Cuma namazını kılmak üzere Kaynarca Merkez Camisi’ne gitti. Pazardaki esnaf ve halk, İmamoğlu’na büyük ilgi gösterdi, hatta kimisi onu görmenin sevinciyle gözyaşlarını tutamadı. Cami çıkışındaysa cemaatin bir kısmı İmamoğlu’nu yuhaladı. İmamoğlu destekçileriyse yuhalamaya alkışla karşılık verdi.

Fatima Çelik’in izlenimleri

Medyascope ekibi olarak geçen hafta İbrahim Yayan ile birlikte 31 Mart seçimlerinde AKP adayı Binali Yıldırım’ın yüksek oy aldığı bir mahalle olan Pendik-Çamçeşme Mahallesi’ne gidip röportajlar yapmıştık. Binali Yıldırım’ın yüzde 72 oy aldığı mahallede CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir sempati de gözlemlemiştik. Cuma günü Ekrem İmamoğlu’nun Çamçeşme Mahallesi’nde, hem semt pazarı ziyareti hem de Cuma namazı kılacağını öğrenince İbrahim Yayan ile birlikte yeniden Pendik’in yolunu tuttuk.

Semt pazarında İmamoğlu’na ilgi yüksekti

Tam yaz geldi derken sabah yağmurlu bir güne uyandık. Otobüs, metrobüs, metro, dolmuş, taksi derken iki saatlik yolun ardından Çamçeşme yakınlarındaki cuma pazarına ulaştık. Sivil polisler ve İmamoğlu’nun geleceğini duyan mahalle sakinleri, çoktan pazar girişindeki yerlerini almışlardı. Biz de onların arasına karıştık.

İmamoğlu saat 12.00 sularında pazar alanına geldi. Yanında her zamanki gibi korumaları ve danışmanları vardı. İmamoğlu’nun görülmesiyle birlikte “Her şey çok güzel olacak!” sloganları yükselmeye başladı. İmamoğlu, pazar alanında güçlükle yol alabildi çünkü esnaf, vatandaş; yaşlı, genç; kadın, erkek demeden, kendisine seslenen herkesle sohbet etmeyi ihmal etmedi. İnsanlar, bu dar zamanda ona kişisel, ailevi, ekonomik sorunlarından bahsetti. Aileden birine derdini anlatma rahatlığındaydı herkes. Pazar, yaz meyvelerinin tezgahlara gelmesiyle bir hayli renklenmiş ama fiyatlar yüksekti. Domatesin kilosu 5, patlıcanın ve eriğin kilosu 7, kirazın kilosu ise 10 liraydı. İmamoğlu, burada konuştuğu insanlara “Kimse pazardan eli boş dönmemeli” dedi. Genç bir çocuk, bağırarak, “akbil indirimi” için
İmamoğlu’na teşekkür etti. Pazar esnafının da İmamoğlu’na ilgisi yüksekti. Kimi ona olan sevgisini anlattı, kimi ekonomik problemlerinden bahsetti, kimisi de seçim vaatlerine yönelik ciddi sorular sordu.

Cami çıkışında bir grup İmamoğlu’nu yuhaladı

Pazardaki yoğun ilginin ardından İmamoğlu, Cuma namazını kılmak üzere Kaynarca Merkez Camisi’ne gitti. Camiye ekibi ve onu takip etmek isteyen vatandaşlarla birlikte yürüyerek ulaştı. Cuma namazının ardından öğle namazını da bu camide kılan İmamoğlu, tesbihata da kaldı. Camiden en son çıkanlar arasında yer aldı.

Camiden çıkarken insanlara slogan atmamaları için uyarıda bulunuldu. Ancak ses çıkaranlar İmamoğlu destekçileri olmadı. Camiden çıkan cemaate mensup bazı kişiler, İmamoğlu’nu yuhalamaya başladı. İmamoğlu, cami merdivenlerini inmekte zorlandı. Yuhalayanlar ile İmamoğlu’nu destekleyenler arasında bir süre tartışma yaşandı. Ama olay çok uzamadan İmamoğlu, seçim otobüsüne binerek programına devam etmek üzere Tuzla’ya doğru yola çıktı.

23 Haziran’da Çamçeşme ne diyecek?

Çamçeşme’de, 31 Mart’ta Binali Yıldırım’a yüzde 72, Ekrem İmamoğlu’na ise yüzde 25 oy çıkmıştı. Bir hafta önce yaptığımız haberde AKP’li olmalarına rağmen İmamoğlu’na sempatilerini gizlemeyen seçmenlere rastlamıştık. Bugün de pazarda İmamoğlu’na ciddi bir sevgi gözlemledik. 31 Mart’ta ezici çoğunlukla AKP’ye oy veren seçmen fikrini değiştirip İmamoğlu’na oy verir mi? Bu sorunun yanıtı için 23 Haziran gecesini beklemek gerekecek.

Haberin videosu:

Kurgu ve kamera: İbrahim Yayan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.