Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polis, Venedik Bienali’ne kaçak katılan Banksy’ye müdahale etti

Dünyanın en tanınmış anonim sokak sanatçısı Banksy, İtalya’nın Venedik kentinde sokakta sergilediği bir işini ve polis tarafından kovulma anlarını sosyal medyada paylaştı. 58. Venedik Sanat Bienali’ne davet edilmemiş olmasına da atıfta bulunan Banksy, videoyu Instagram’da paylaşırken şu mesajı verdi: “Venedik Bienali’nde tezgah açarken… Dünyanın en büyük ve prestijli sanat etkinliği olmasına rağmen nedense ben hiç davet edilmedim.”


Banksy, Venedik’in ünlü San Marco meydanında açtığı tezgahta, Venedik halkını isyan ettiren dev turist gemilerinin lagünden geçişini yağlı boya tablolarla yorumluyor. 


Tezgah açılışıyla başlayan videonun sonunda iki polis memurunun, izinsiz olduğu gerekçesiyle tezgahı kaldırması görülüyor.

Polislerden biri Banksy’ye “Ya izniniz olması lazım ya da buradan gitmek zorundasınız. Burada kalamazsınız” diyor. Banksy, tezgahını toplayarak ayrılırken Venedik’in kanallarından birindeki dev bir yolcu gemisinin önünden geçiyor.


Yaklaşık 10 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı graffitilerle tanınan ve “Banksy” ismini kullanan sanatçı, gerçek kimliğini gizlemeyi tercih ediyor. “Gerilla sanatçı”, eserlerinde savaş, çevre, insan hakları ve tüketim çılgınlığı konularını işliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.