Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kosova’da Sırp nüfusun yaşadığı bölgelere polis operasyonu üzerine Sırbistan ordusu teyakkuza geçti

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Kosova güvenlik güçlerinin bazı Kosovalı Sırplar’ı gözaltına alması üzerine orduyu ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi. Gözaltına alınanlar arasında Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Yönetim Misyonu çalışanı bir Rus vatandaşı da bulunuyor. Kosova güvenlik güçleri bu sabah Sırp nüfusun yoğun olduğu Mitroviça da dahil dört kentte kaçakçılık operasyonu düzenleyerek 13 kişiyi gözaltına almıştı.

90’lı yılların sonlarında Kosovalı ayrılıkçılarla Sırp güçleri arasındaki savaş sonrası 2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı Avrupa Birliği’ne (AB) üye çoğu devlet ve ABD egemen bir devlet olarak tanıyor. Rusya ve Sırbistan ise Kosova’nın bağımsızlığını tanımıyor.

Priştine ve Belgrad yönetimleri, AB’ye üyeliklerinin ön koşulu olarak 2011 yılında ilişkilerini normalleştirmek için görüşmelere başlamıştı ama son dört yıldır süreç tıkanmış bulunuyor.

Kosova’nın geçen yıl kasım ayından itibaren Sırbistan ve Bosna Hersek’ten ithal edilen ürünlere yüzde 100 oranında gümrük vergisi uygulamasının ardından bölgede kaçakçılığın arttığı belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.