Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Türkiye’yi S-400’ler konusunda bir kez daha uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alımını hayata geçirmesi halinde “çok ciddi ve çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacağını” söyledi.

Sözcülük görevine atandıktan sonraki ilk kameralı basın toplantısında Türkiye ile ABD arasındaki S-400 gerilimine ilişkin soruyu yanıtlayan Ortagus “Türk hükümetiyle birlikte çalışmaya istekliyiz ancak duruşumuz aynı: Türkiye S-400 alımını hayata geçirirse çok ciddi, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak. Bunlar, F-35’leri tedarik ve üretim programının askıya alınmasını içeriyor. Ayrıca yaptırımlarla karşılaşacaklar” dedi.

S-400’ler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesinde ele aldıkları konulardan biriydi. Beyaz Saray sözcüsü, iki liderin Rus füze sistemine dair ne konuştuklarına dair ayrıntı vermezken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin ortak çalışma grubu kurulması teklifini yinelediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı öneriyi, Başkan Trump’la 30 Nisan’da yaptığı telefon konuşmasında da iletmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.