Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi Parkı eylemlerinin 6. yılı: Karanlık gider, Gezi kalır

Haber: Fırat Fıstık ve Canan Coşkun

Gezi Parkı eylemlerinin 6. yıldönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla çok sayıda kişi Taksim’de bir araya geldi. Polis şiddetiyle hayatını kaybedenlerin ailelerinin de katıldığı eylemde, 24 Haziran’da başlayacak Gezi davasına çağrı yapıldı.

Gezi Parkı eylemlerinin 6. yılında çok sayıda kişi Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde bir araya geldi. Kitle, “Gezi umuttur, umut bitmez. Karanlık gider, Gezi kalır” pankartı açtı. “Gezi umuttur yargılanamaz”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız” ve “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atıldı.

Basın açıklaması için bir araya gelenler, İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Caddeye çıkan İpek Sokak’ın girişi polisler tarafından kapatıldı. Bu nedenle basın açıklaması polis kalkanlarının önünde yapıldı.

Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını mimar Esin Köymen okudu. Açıklamada şöyle denildi: “Gencecik çocuklarımıza kıyan polis şiddetinden hesap sorma tutumumuzun da, parklarda, meydanlarda. sokaklarda özgürlük, demokrasi ve insanca için direnen milyonların taleplerinin de kararlılıkla arkasında durmaya devam ediyoruz. Bu taleplerimizi bir kez daha dillendirmek ve savunmak için herkesi 24-25 Haziran’da Silivri duruşma salonlarında görülecek Gezi davasına bekliyoruz. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki, Gezi umuttur, umut bitmez. Karanlık gider Gezi kalır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.