Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftanın Kültür-Sanat Rehberi (10-16 Haziran 2019): 47. İstanbul Müzik Festivali başlıyor!

Kültür-sanat etkinliklerinden derlediğimiz haftalık seçkimizi yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta film gösteriminden panele, belgeselden konsere, sergi açılışından tiyatroya, her güne bir etkinlik sizi bekliyor.

(Eğer siz de etkinliklerinizi bu rehberde görmek isterseniz fatima.celik1@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.)

10 Haziran 2019 – Pazartesi

FİLM GÖSTERİMİ: LEONARDO DA VİNCİ OLMAK (MASSİMİLİANO FİNAZZER FLORY, 2019)

Yer: İtalyan Kültür Merkezi, Beyoğlu
Saat: 19.00-20.30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.
Rezervasyon için tıklayın.

Neden gitmeli?

Leonardo’nun ölümünden bu yana geçen 500 yılın ardından New York ve Milano’dan birbirlerinden habersiz iki gazeteci tek bir amaç için arayışa çıkarlar. Geçtikleri köyler ve gizemli buluşmalar aracılığıyla yaşadığı yerleri ve eserlerini ararlar. En son ikamet ettiği yer olan Clos Lucè’ye vardıklarında ise gerçek Leonardo ile karşılaşırlar. Leonardo onlarla bir röportaj yapmayı kabul eder. Massimiliano Finazzer Flory tarafından yönetilen ve yaratılan bu imkansız röportaj, 2019’da New York Film Ödülleri’nde “En İyi Indie Film Yapımcısı” ve Ocak 2019’da Los Angeles’taki Oyuncu Ödülleri’nde “En İyi Aktör” ödüllerini kazandı. Filmi, bu hafta pazartesi günü, yönetmeni Massimiliano Finazzer Flory’in de katıldığı özel gösterimde izleyebilirsiniz.

11 Haziran 2019 – Salı

KONSER: TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI

Yer: Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye
Saat: 20.00-21.30
Giriş ücreti: 300 TL & 50 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

Bu yıl 47’ncisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’nin açılış konserinde Türkiye’de ilk kez dinleyicilerin karşısına çıkacak olan Seong-Jin Cho’ya, Tekfen Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. 2015’ten bu yana uluslararası arenada hayranları hızla artan 1994 doğumlu piyanistin incelikli yeteneği, kendisine en son 17. Uluslararası Fryderyk Chopin Piyano Yarışması’nda birincilik getirdi.

12 Haziran 2019 – Çarşamba

BELGESEL VE SÖYLEŞİ: AYASOFYA’NIN SESİ

Yer: Depo İstanbul, Tophane
Saat: 19.00-21.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Ayasofya’nın 1500 yıllık eşsiz mimarisini oluşturan akustik ve görsel öğeler üzerine bir inceleme sunan bu kısa belgesel, Ayasofya’nın çetrefil tarihini daha iyi anlamak için dijital teknolojinin de yardımıyla sesin ve ışığın izini sürüyor. “Paylaşılan Kutsal Mekânlar” sergisi kapsamında gerçekleştirilecek gösterimin ardından filmin yönetmeni Duygu Eruçman ve yapımcısı Bissera Pentcheva ile Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi bursiyerleri Ayşe Ercan ve Nebojša Stanković söyleşecek.

13 Haziran 2019 – Perşembe

SERGİ AÇILIŞI: DEKOR (METEHAN ÖZCAN)

Yer: Versus Art Project, Beyoğlu
Saat: 18.00-20.30
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Versus Art Project, 13 Haziran–20 Temmuz günleri arasında, Metehan Özcan’ın “Dekor” adlı solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Özcan yeni sergisinde, gündelik yaşama dair toplumsal sınıflandırmaları sorguluyor; insan, hayvan ve bitki formundaki kentlileri farklı şekillerde sınıflandıran bu toplumsal yapıları gerçeküstü bir biçimde yorumluyor. “Dekor”da şehir yaşamının yakın geçmişte nasıl tasarlandığına dair ipuçları barındıran düzenlemeler var. Bu düzenlemelerin içeriğini, kamusal ve özel arşivlerden topladığı malzemeler ile kendi üretimi olan fotoğraflar oluşturuyor.

14 Haziran 2019 – Cuma

TİYATRO: PARAVANLAR

Yer: K! Sahne, Kağıthane
Saat: 20.30-22.00
Giriş ücreti: 67 TL & 45 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

Batılı sömürgeciler, lejyonerler, askerler, Araplar, mücahitler, hırsızlar, orospular, ağlayıcı kadınlar, hainler, ölüler… Yüzleri boyalı, maskeli, takma saçlı, takma burunlu… Jean Genet’nin kılık değiştirme, kendini maskeleme, gerçeğin yerine suretini geçirme ile ördüğü 1961 tarihli son oyunu “Paravanlar”, savaşın tam ortasında geçen karanlık bir karnaval. Yağmur Yağmur’un uyarladığı ve yönettiği oyunu, bu hafta cuma günü Kültüral Performing Arts’ta izleyebilirsiniz.

15 Haziran 2019 – Cumartesi

PANEL: HABER MERKEZLERİNDE ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK VE ÇEŞİTLİLİK BAĞLAMINDA “DİL”

Yer: Karşı Sanat, Beyoğlu
Saat: 14.00-16.00
Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Neden gitmeli?

Medya içerik üreticileri ve gazeteciler, yaptıkları haberlerde veya yayınladıkları hikayelerde bir ülkede yaşayan insanları ve o ülkenin toplumsal yapısını ne kadar gerçekçi temsil ediyor? Bizden farklı dilleri konuşan insanların söylediklerini medya bize ne derece doğru aktarıyor ve yorumluyor? IPS İletişim Vakfı Başkanı Nadire Mater moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde, Demet Bilge Erkasap (Hürriyet), Doç. Dr. Esra Arsan, medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Semra Kardeşoğlu (BirGün), Timur Soykan (Posta) ve Zülfikar Ali Aydın (Habertürk ) konuşmacı olarak yer alacak.

16 Haziran 2019 – Pazar

TİYATRO: BÜTÜN ÇILGINLAR SEVER BENİ

Yer: Moda Sahnesi, Kadıköy
Saat: 16.00-17.30
Giriş ücreti: 40 TL
Bilet almak için tıklayın.

Neden gitmeli?

“Kocamı sevmiyorum ki, onu niye öldüreyim?”

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı “Bütün Çılgınlar Sever Beni” veya “Baştan Çıkarma” adlı oyun, Moda Sahnesi’nde altıncı sezonuna giriyor. Hüseyin Mevsim’in çevirip Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunda Mert Fırat ve Öznur Serçeler evli bir çifti, Volkan Yosunlu ise kendini bir anda evli çiftin ilişkilerinin içinde bulan yakın arkadaşlarını canlandırıyor. Oyunda, masumiyet – temizlik – ahlak / suç – kirlilik – ahlaksızlık karşıtlıkları arasına sıkıştırılmış, inkar edilen kadın bedeni ve arzusu işleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.