Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’den A Milli Takım’a İzlanda’da gösterilen muameleye tepki: Nota verildi

Euro 2020 elemeleri H grubundaki dördüncü maç için Konya’dan özel uçakla İzlanda’ya giden A Milli Takım, altı buçuk saat süren yolculuğun ardından Keflavik Havalimanı’nda üç saat bekletildi.

Sorunsuz geçiş için yapılan yazışmalara rağmen ülkeye girişte milli futbolcuların valizlerinde detaylı arama yapıldı ve futbolcular pasaport kontrolünde uzun süre bekletildi. Pasaport kontrolünden çıkan Emre Belözoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken İzlandalı bir taraftar muhabir gibi davranıp Belözoğlu’na tuvalet fırçası uzattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olayın ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada gereğinin yapılacağını ifade etti ve Türkiye, Norveç elçiliği aracılığıyla İzlanda’ya durumu kınayan bir nota verdi. Ayrıca Çavuşoğlu’nun İzlanda Dışişleri Bakanını arayacağı bildirildi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1137942506740604930

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.