Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pasaportuna gerekçesiz bir şekilde el konulan Dilek Dündar yurtdışındaki eşi Can Dündar’ın yanına gittiğini duyurdu

Hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın pasaportuna 3 Eylül 2016’da yurtdışına çıkmak üzereyken el konulmuş ve gidişine izin verilmeyen Dündar havalimanından geri çevrilmişti.

Bunun sebebi İçişleri Bakanlığı’nın OHAL kapsamında alınan tedbirler neticesinde binlerce kişinin pasaportuna tahdit (engel) koymasıydı. Pasaportunda tahdit bulunan kişiler yurtdışına çıkamıyor, pasaportu yenileyemiyordu. 

Bakanlık, 1 Mart 2019’a kadar toplam 212 bin 541 kișinin pasaportundaki tahdidi kaldırdı ancak bu kişiler arasında Dilek Dündar yoktu. Dündar konuyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru da yaptı ancak mahkeme başvuruyu gündeme almadı. 

Dilek Dündar, Twitter hesabından bugün paylaştığı mesajında yurtdışına çıktığını duyurdu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.