Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bloomberg: “Trump, Türkiye’ye S-400 alımından ötürü yeni yaptırımlar planlıyor”

Bloomberg’in haberine göre ABD’li yetkililer, S-400 alımından ötürü Türkiye’ye yönelik üç ayrı yaptırım paketi seçeneği üzerine görüşüyor.

Bloomberg’e konuşan, ismini vermeyen üç kaynak, Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri ve Savunma bakanlıkları tarafından hazırlanan içeriği en ağır olan paketin, zaten sıkıntılı olan Türkiye ekonomisini iyice felce uğratabilecek şiddette olduğunu söyledi. Sözkonusu paketin içeriği hakkında henüz detaylar bilinmiyor.

Şimdiye dek ABD’li yetkililerin üzerinde en çok uzlaştıkları yaptırım ise Türkiye savunma sanayisini hedef alıyor. Rusya ile iş yapan kişi ve kurumları hedef alan CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yasasının uygulanması, bu şirketleri ABD finans sisteminden koparacak, ABD’den ürün bileşenleri almalarını ve ürünlerini ABD pazarında satmalarını engelleyecek.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Akar’a gönderdiği 6 Haziran 2019 tarihli mektubunda, “Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemini konuşlandırması halinde ABD’den F-35’leri alamayacağını ve bu uçakların eğitimini alan Türk pilotların 31 Temmuz’a kadar geri gönderileceğini” yazmıştı. Shanahan’ın S-400 alımının Türkiye’ye ekonomik maliyeti olacağına da dikkat çeken mektubunu “ültimatom“ olarak niteleyenler de olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.