Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC hükümetinden 1974’ten beri kapalı olan Maraş’ta envanter açılımı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, 1974’ten beri kapalı olan Maraş’ın açılması yolunda bir ilk adım olarak bölgedeki taşınır ve taşınmaz mülkler için envanter çalışması yapma kararı aldı. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, uzman bir ekibin askeri bölge statüsünde kapalı tutulan Maraş’a girerek, bilimsel envanter çıkaracağını söyledi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay

Özersay, envanter çalışması ertesinde kapalı Maraş’ın eski sakinlerinin ve Vakıflar İdaresi’nin mülkiyete dair hak ve menfaatlerini gözetecek çözümler arayacaklarını belirtti. Maraş’la ilgili envanter çıkarılarak bölgenin yeniden yerleşime açılması Özersay’ın 2015’te Mustafa Akıncı’ya kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimindeki kampanya vaatleri arasında yer alıyordu.

Maraş 45 yıldır yerleşime ve iskâna kapalı

Birleşmiş Milletler tarafından denetlenen ve Kıbrıs adasını ikiye ayıran “Yeşil Hat” tampon bölgesi içinde yer alan ve bir zamanlar Akdeniz’in Las Vegas’ı olarak nitelenen Maraş, Türkiye’nin 1974 Kıbrıs Harekatı ertesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.