Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de yaşayan Etiyopya asıllı Yahudiler ayrımcılığı protesto etti

İsrail’in Hayfa kentinde polis, Etiyopya asıllı bir Yahudi’yi öldürdü. Sistematik şekilde şiddete maruz bırakıldıklarını savunan binlerce Etiyopyalı birçok şehirde sokaklara dökülüp, polis ile çatıştı.

Salı gününden bu yana İsrail’de yaşayan Etiyopyalılar, Solomon Tekah adlı Etiyopyalı gencin bir polis memuru tarafından öldürülmesini protesto ediyor. 

Etiyopyalıların öfkesi birçok şehirde dışavururken, protestolar gencin öldürüldüğü Hayfa şehrinde yoğunlaşıyor. 

Uzmanlara göre, İsrail vatandaşı Etiyopyalılar güvenlik güçleri tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldıklarını ve verilen sözlerin tutulmadığını düşünüyor. 

Bir gösterici, “Kendinize ‘Evet bu bir kez yaşandı. Bir daha yaşanmayacak demek’ istiyorsunuz. Ama bu sistematik hale geldiğinde, bizim hayatımız daha mı az önemli diye soruyorsunuz” diyor. 

İsrail polisine göre çıkan olaylarda 47 polis memuru yaralandı, 60 kişi gözaltına alındı. 

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, ülkede daha büyük bir uzlaşının hâkim olmasını dilediğini söyledi. Rivlin doğrudan Etiyopyalılara seslenerek sakin olmalarını istedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.